Countryside bench attacked by vandals

Seat on Carwood Lane after being targeted by vandals
Seat on Carwood Lane after being targeted by vandals
0
Have your say

Mindless vandals have targeted a village seat that was designed by local school pupils for folk to use and enjoy the countryside views.

The callous culprits have spray painted the entire bench - which is situated on Carwood Lane, Whittle-le-Woods - and covered it in graffiti.

The wooden bench is now covered in fluorescent pink and black paint.

And it has had the words “Sit on Me” daubed on the seat.

The seat was only refurbished by the parish council weeks ago after it had started to deteriorate.

It was designed in 2002 by pupils at St Chads Primary School, Blackburn Road, Whittle-le-Woods.

The lane in which the seat was placed is a local beauty spot and gives wonderful views across the Lostock Valley to the moors of Rivington and Anglezarke.

The seat was designed so that people could sit and admire the beautiful countryside views.

In February 2003, the proud pupils visited the seat to inspect their design work and make it available for all to use.

Over the years, though, some of the timber started to deteriorate, so large sections of the woodwork were recently replaced to bring the seat back to its former pristine condition.

The wood was recycled from a demolished house nearby.

Final painting and treatment was carried out by local residents and completed in August.

But now, after being used by walkers and lovers of the countryside for more than nine years, it has suffered an attack by vandals.

John Riley, Deputy Head teacher at St Chad’s Primary School, said; “We’re disappointed to hear about it really.

“It’s a shame for the children that were involved in the design, and who put their efforts in, that somebody has thoughtlessly ruined other people’s enjoyment of the area.”

Mr David Holland, Chairman of Whittle-le-Woods Parish Council, said: “I wasn’t aware of it.

“It’s a terrible situation, anything being vandalised is.

“But something that was meant for people to sit on and spend time and admire the views . . .

“It’s sad for anybody.”

He added: “It was designed a few years ago and the parish council has had to have some remedial work done on it because the wood was rotting away.

“We got a local craftsmen to do that.

“It was looking good.”